Ontstaan

Geel schelpen asfalt

Behoefte aan expertise over kleurasfalt 

Er is vanuit de markt een grote vraag naar expertise op het gebied van kleurasfalt. De vele mogelijkheden van asfalt, verschillen in kwaliteit, de meest milieuvriendelijke en duurzame opties, maar ook de nieuwste ontwikkelingen binnen dit product zijn bij opdrachtgevers vaak onbekend en dat is een gemiste kans!

ColorFalt Solutions is onderdeel van Ventraco, gespecialiseerd in kleurasfalt sinds 1991. Door onze jarenlange ervaring in deze branche hebben wij alle kennis en kunde in huis. Middels het geven van advies over kleurasfalt brengen wij dit product naar een hoger niveau. 

U kunt bij ons terecht voor alle vragen over kleurasfalt in de breedste zin van het woord!

Vragen over kleur asfalt

Onze motivatie

De prijs voor kleurasfalt ligt beduidend hoger dan die van traditioneel zwart asfalt. Indien wordt gekozen voor kleurasfalt, heeft dit meestal als doel om de verkeersveiligheid te vergroten of om esthetische redenen. In beide gevallen wordt een mooi eindresultaat verwacht, van hoge kwaliteit.

In de praktijk zien wij een grote variatie in kwaliteit van het wegdek. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan een verkeerde keuze in grondstoffen, het aanleggen van het wegdek tijdens slechte weersomstandigheden of het niet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden van kleurasfalt.

Fijn als er een partij is die beschikt over alle kennis op het gebied van kleurasfalt en hier graag advies over geeft, toch? Wij delen onze kennis, omdat wij de kwaliteit van kleurasfalt naar een hoger niveau willen tillen. Hierbij adviseren we landschapsarchitecten, aannemers, ontwerpers en ingenieursbureaus in het maken van de juiste keuzes op het gebied van grondstoffen, recepturen en verwerkingswijze. Wij zorgen samen voor een optimaal gekleurd wegdek, met een lange levensduur en een zo laag mogelijke belasting voor het milieu.

Rotonde

Met onze dienstverlening verwachten wij een verbeterslag te behalen in onder andere:

  • De kwaliteit van het wegdek
  • Levensduur
  • Co2 uitstoot
  • Naleven van de juiste receptuur
  • Mooier eindresultaat voor de juiste verwerkingswijze (bijvoorbeeld geen roest op het asfalt van de wals)
  • Veilige verwerking (stofvrij) voor de medewerkers
  • Onderhoud en reparatieopties
Innovatie

Innovatie

Wij volgen de ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van asfalt op de voet en spelen hierop in. Daarnaast besteden wij veel tijd in ons lab aan onder andere productinnovatie.

Pigmenten

Pigmenten

Naast het delen van onze kennis en kunde zijn wij gespecialiseerd in het leveren van kwalitatief hoogwaardige pigmenten ColorFalt. Wij zijn marktleider en hebben meer dan 50% van het kleurasfalt in Nederland voorzien van pigmenten.

Waar bent u naar opzoek?